Bokashi

Verwerk je resten tot Bokashi! Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”, het is een manier om je organische resten om te zettentot een zeer rijke bodemverbeteraar. Bokashi is het resultaat van een eeuwenoude techniek: fermentatie. Door toevoeging van effectieve micro-organismen (microferm) en het anaeroob (zonder zuurstof) verwerken van je resten, maak je van je eigen organische resten een waardevolle bodemverbeteraar. Om een optimaal resultaat te behalen worden meestal zeeschelpenkalk en kleimineralen toegevoegd, maar dit hangt af van de toepassing. Lees voor meer informatie de onderstaande pdf artikelen..

Producten

Bokamix

Bokamix: Een kant-en-klaar mix van Edasil kleimineralen en Aegir zeeschelpenkalk, te gebruiken voor het maken van Bokashi

Bokamix-Agritonfolder

Edasil kleimineralen
edasil kleimineralen2

Edasil kleimineralen zijn kleikorrels , 0.5 – 2 mm groot, en worden gewonnen in Zuid-Duitsland. Deze kleideeltjes spelen in de bodem een zeer belangrijke rol bij bodemvruchtbaarheid. Ze kunnen het vocht in de bodem zeer goed reguleren, bevatten onmisbare sproenelementen en vormen een belangrijk onderdeel van het “kleihumus complex” (HKC) .

Microferm 20L

Active micro-organismen voor een betere omzetting! Microferm zijn effectieve micro-organismen (EM), kant-en-klaar voor gebruik. Het is een mengsel van acieve bacteriën, schimmels en gisten. Microferm verhoogt het natuurlijk evenwicht en de biodiversiteit, zorgt voor een betere en efficiëntere omzetting, is eenvoudig en niet duur. Microferm is niet schadelijk voor machines, bodem, plant, dier en mens.

Zeeschelpenkalk
zeeschelpenkalk-detail

Aegir Zeeschelpenkalk, voor een gereguleerde PH stabilisatie en voor het verbeteren van het bodemleven. Het is een 100% natuurlijk product aangemaakt door levende organismen uit de zee. De schelpen zijn gereinigd, verhit en uniform vermalen. Het is een grove kalkbron met een langdurige werking voor een stabiele pH.